Keresés ebben a blogban

2012. február 1., szerda

Bombardino

Szögezzük le, a tojáslikőr nem csak a nagymamák kedvenc itala.
Ha Olaszországban, vagy Tirolban síeltél vagy dolgozol, akkor a hüttékben biztos találkoztál már a Bombardinoval.
Ez egy tojáslikőr alapú meleg koktél. Igen, forró. Talán a meleg levest is helyettesíti, hiszen felforrósít, és energiával tölt fel. Nem is kevéssel, hiszen egy jó adag tejszínhabbal kínálják. Na, meg rummal vagy whiskyvel. A tetejére pedig vagy fahéjat vagy kakaóport szórnak. Ezután jöhet akár a fekete pálya is.
Azt mondják, hogy egy mottolinoi menedékház vezetését egy fiatal genovaira bízták, aki az érkező vendégeknek a fellelt alapanyagokból (tej, tojáslikőr, whisky) készített egy meleg italt, amire az egyik vendég Bomba felkiáltással reagált. A báros pedig ezután Bombardinoként kínálta ezt az italt.
Mint minden koktélnak, ennek is vannak változatai, a lényeg, hogy tojáslikőr, tejszínhab és valami tömény ital kell hozzá. Néhány helyen kávét is kevernek bele, a lényeg, hogy nagyon forró legyen. Így biztosan azonnal átmelegít a 2 ezer méteres havas hegyeken.
Vagy otthon, a kályha mellett.
Próbáljátok ki! Nagyon finom!
A képet ma készítettük itt Finkenberg felett a hegyekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése