Keresés ebben a blogban

2012. július 13., péntek

Cukkinis süti fahéjas szilvalekvárral

A nyár nagy slágere a cukkini, amit elsősorban sósan, zöldfűszerekkel fogyasztunk-rántva, grillezve, húsokhoz, salátákhoz szeletelve. 
De amint látjátok, egy édes süteménynek is nagyon jót tesz.
Ha valaki nem szereti, ebben a sütiben észre sem fogja venni, mert annyira átveszi a kakaó és a fahéj ízét.
Ha meg akarod lepni a vendégeidet, akkor sima kakaós szeletként harangozd be nekik, majd miután jóízűen megették, áruld el a titkot, hogy cukkiniből van.

Hozzávalók a cukkinis sütihez:
3 bögre liszt
3 bögre cukkini almareszelőn reszelve
Fél bögre kakaópor
3 teáskanál sütőpor
1,5 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
3 teáskanál fahéj
Fél bögre puha vaj 
2 bögre cukor
3 db tojás
2 citrom reszelt héja
Fél bögre tej
1 bögre dió

Elkészítés:
A cukkinit meghámozom, kimagozom, és almareszelőn lereszelem. A száraz hozzávalókat külön tálban keverem össze. A tojásokhoz a cukrot, citromhéjat, később a puha vajat és a tejet keverem hozzá. A habos masszába adagolom a lisztes keveréket, majd a végén lazítom fel a reszelt cukkinivel.
Ez ilyenkor nem néz ki túl jól, de amikor megsül, már igazán sütemény formája lesz.


Kivajazott, lisztezett tepsiben 40 percig kell sütni kb. 180 fokon.
Fahéjas szilvalekvárral tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése